Treceți la conținutul principal

Masti cu Fructe

 
           12 Masti Cu Fructe


Din portia zilnica de fructe, poti sa-ti pui cateva deoparte numai si numai pentru tine. In final, toata familia se va bucura de chipul tau radios.
Portocale pentru ten curat
Un fruct atat des intalnit te trage de maneca din fructiera: portocala! In­cear­­ca o masca pe baza de portoca­le folo­sind pulpa zdrobita a fructului, amestecata cu pulpa de grepfrut. La acestea adauga 100 gra­me de mie­re si amesteca ceea ce ai obtinut.
Poti sa folosesti doar portocale. Masca pe baza de miere de albine si suc de portocale se face amestecand o lingura de miere de albine cu trei lingurite de suc de portocale. Se ames­teca bine pana se obtine o pasta omogena si se aplica pe fata si gat. Masca se spala cu apa calduta dupa 15 minute.
Banane contra ridurilor profunde
Pentru a vitaminiza si a hrani tenul, bananele sunt excelente. Tot ele intra in componenta unor masti pentru tenul uscat. Amesteca doua banane mai verzi cu o lingura de miere si o jumatate de pahar de iaurt si aplica amestecul pe fata, pentru 20 minute, apoi spala-l cu apa calduta. Aceasta masca ajuta si la prevenirea ridurilor.
Banana, ale carei proprietati sunt cunoscute de sute de ani, poate fi considerata hrana ideala. Bananele asigura o cantitate importanta de potasiu, vitamina B6 si, intr-o mai mica masura, acid folic si vitamina C.
Piersici pentru catifelare
Masca pe baza de piersici se foloseste pentru catifelarea pielii. Ai nevoie de o piersica de marime medie, bine coapta, pe care sa o pasezi, si de un galbenus de ou. Amesteca bine ingredientele, aplica pe fata timp de 20 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta.
Sucul de piersici inchide porii, iar vitaminele si mineralele din fruct hranesc tenul si ii confera luminozitate.
Prepara o masca revitalizanta astfel: ia o jumatate de piersica pasata, doua lingurite de smantana proaspata, doua lingurite de miere de albine, amesteca ingredientele, aplica masca pe fata si las-o 20 minute.
Zmeura tonifiaza
Pentru tenul gras poti prepara o masca din doua linguri de zmeura si trei – patru capsuni zdrobite, plus o lingura de iaurt– calmeaza iritatiile, tonifiaza tenul si inchide porii mariti.
Poti sa folosesti zmeura si pentru o masca anti­cuperoza. Vei pune doua – trei linguri de zmeura pisata, o lingura de lapte praf si trei picaturi de ulei esential de chiparos. Ames­teca bine ingredientele. Tine-le in congelator cateva minute apoi aplica-le pe fata. Lasa masca sa actioneze timp de 20 minute. Spala-te cu apa rece si apoi tamponeaza fata cu un un tampon demachiant.
Capsunile si multe vitamine
Aceste masti improspateaza tenul si aduc un important aport de vitamine. Striveste cateva capsuni si amesteca-le cu smantana proaspata. Aplica pasta pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 – 30 minute.
O alta masca se prepara din doua linguri de zmeura si trei – patru capsunizdrobite, plus o lingura de iaurt. Amesteca aces­te ingrediente si intinde pe fata amestecul obtinut. Spala fata cu apa calduta, dupa 20 de minute. Aceasta masca are capacitatea de a calma iritatiile, de a tonifia tenul si de a inchide porii mariti, avand in acelasi timp si un miros placut.
Merele fac adevarate minuni pentru ten
Merele noastre cele de toate zilele sunt si ele o sursa de vitamine pentru tenul tau. Curata doua mere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa amestecul sa actioneze 20 minute, dupa care spala fata. Aceasta masca de mere cu miere ajuta si pentru infrumusetarea unui ten imbatranit.
Eventual, in timp, poti vedea daca doresti sa sporesti cantitatea de miere folosita sau poate ai nevoie de mai putin mar ras. Si sucul de mere timpurii ajuta la fata, un masaj usor inviorand tenul si inlaturand surplusul de grasimi.
Maslinele, nu doar in farfurie
Uleiul de masline este folosit pentru a imbunatati componenta multora dintre mastile folosite pentru ten. La multe dintre mastile existente pe piata vei vedea ca apare si mentiu­nea “cu ulei de masline”.
Una dintre mastile folosite pentru tenul gras se prepara astfel: amesteca bine un galbenus de ou, sucul de la o juma­tate de lamaie si o lingurita de ulei de masline. Aplica amestecul pe fata si mentine-l de 20 minute. Spala-l cu apa calduta.
Uleiul de masline este extras din varietatea de maslin european, originar din zona bazinului mediteran. Inca din antichitate, uleiul de masline era foarte apreciat si utilizat in diverse sco­puri. Egiptenii il foloseau in ritualuri religioase si ca sursa de iluminat. In Grecia si Roma antica uleiul era folosit la iluminat, gatit si la vindecarea ranilor.
In mito­logie, uleiul avea proprietati magice si era sursa nemuririi zeilor, simbo­lizand puritatea si bunastarea. Sunt necesare cinci kilograme de masline pentru obtinerea unui litru de ulei. Metoda de presare la rece permite menti­nerea gustului, a culorii si va­lo­rii nutritive, uleiul de masline fiind singurul ce poate fi consumat ime­diat dupa extragerea din fruct.
Struguri pentru un “obraz subtire”
Acestia sunt o sursa deosebita de vitamine pentru tenul tau! Foloseste doua linguri de iaurt pe care le amesteci bine cu must sau cu suc de struguri, pana ce se obtine o pasta moale. Intinde-o pe piele si las-o sa actioneze 20 minute, apoi clateste-o cu apa calduta. Sucul de strugure alb este hidratant si tonic, deci poti sa-l folosesti in comprese pentru tenul uscat si iritat de soare si caldura.
Caisele tonifiante
Dupa un dus bun poti folosi sucul catorva caise pentru fata, gat si decolteu. Acest suc, usor acid, calmant si tonifiant, trebuie lasat pe piele pana la uscare. Dupa aceea, clateste-te cu un jet de apa calduta. Pielea ta va ramane catifelata si parfumata. Caisele au un gust dulce si un miros foarte aromat, dar, pe langa aceasta, sunt sana­toase si bogate in vitamine si te ajuta sa te pas­trezi in forma si plina de energie pe tot parcursul anului. Ele sunt surse naturale de vitamina A si C.
Lamaie, oriunde te-ntorci
Uite inca un fruct care intra in componenta multor masti cosmetice. Intr-o masca pentru ten mixt amesteci un galbenus de ou cu doua lingurite de miere de albine si o lingurita de suc de lamaie. Aplica masca pe fata si las-o sa actio­neze un sfert de ora, dupa care clateste cu apa calduta.
O alta masca despre care se spune ca da roade mai bune in prezenta lamai­lor este cea cu zmeura, unde folosesti doua – trei linguri de zmeura pisata, o lingura de faina de grau, o lingurita de zeama de lamaie si un ou. Se amesteca ingredientele, apoi se aplica pe fata, se lasa sa actioneze 20 minute si se indeparteaza cu apa.
Zmeura tonifica, oul furni­zeaza vitamina E, lamaia purifica, iar faina de grau are un efect de intindere. O alta varianta e sa amesteci doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa, cu care sa-ti masezi fata.
Text: Ramona Balutescu

TXT
brave-ledger-verification=bcd0e2278c6501c0de40891ac8bc0898410c80be2dcaacea0300c23428e99314

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Telina

In afara faptului ca telina da un gust mai bun mancarurilor, aceasta are si proprietati medicinale deosebite. In scop terapeutic, de la telina se folosesc atat radacinile cat si semintele si frunzele. Telina contine vitamine (A, B, C, K, PP) si minerale precum zinc, calciu, fosfor, potasiu si magneziu. Consumul regulat de telina scade tensiunea arteriala datorita unor substante care echilibreaza presiunea sangelui. De asemenea, consumul de telina este un tonic al sistemului imunitar si detoxifica organismul. Datorita prezentei fierului si magneziului, aceasta leguma este indicata persoanelor care sufera de anemii. Persoanele care au valori mari ale colesterolului trebuie sa adauge telina in dieta zilnica. Avand proprietati diuretice, radacina poate fi folosita in afectiuni renale, diabet zaharat si bronsite. Radacina este excelenta si in curele de slabire, ajutand la eliminarea toxinelor. Regland functiile sexuale, telina mai are si reputatia unui bun afrodisiac. Sucul de telina combat

De ce sa mancam fructe?

Pentru sanatatea ta, pentru ca te ajuta sa te feresti de boli si iti asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale, pentru ca sunt gustoase si de ajuta in acelasi timp sa iti mentii o silueta armonioasa. Alimentatia reprezinta unul din cei mai importanti factori care influenteaza sanatatea organismului uman. O alimentatie corecta asigura functionarea normala a diferitelor organe, mentine si sporeste capacitatea la efort, in timp ce o alimentatie incorecta duce la scaderea rezistentei organismului, la aparitia unor boli, la scurtarea vietii. Pentru desfasurarea normala a activitatii zilnice si mentinerea starii de sanatate organismul are nevoie de o anumita cantitate de energie si de factori nutritivi completi (proteine, glucide, lipide, vitamine, saruri minerale, apa. Acestia sunt obtinuti din alimente, fructele si legumele ocupand un loc de seama ca sursa naturala de glucide, saruri minerale alcalinizante, vitamine si apa. Legumele si fructele consumate zilnic asigura o dieta echil

De ce sa mancam fructe?

Pentru sanatatea ta, pentru ca te ajuta sa te feresti de boli si iti asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale, pentru ca sunt gustoase si de ajuta in acelasi timp sa iti mentii o silueta armonioasa. Alimentatia reprezinta unul din cei mai importanti factori care influenteaza sanatatea organismului uman. O alimentatie corecta asigura functionarea normala a diferitelor organe, mentine si sporeste capacitatea la efort, in timp ce o alimentatie incorecta duce la scaderea rezistentei organismului, la aparitia unor boli, la scurtarea vietii. Pentru desfasurarea normala a activitatii zilnice si mentinerea starii de sanatate organismul are nevoie de o anumita cantitate de energie si de factori nutritivi completi (proteine, glucide, lipide, vitamine, saruri minerale, apa. Acestia sunt obtinuti din alimente, fructele si legumele ocupand un loc de seama ca sursa naturala de glucide, saruri minerale alcalinizante, vitamine si apa. Legumele si fructele consumate zilnic asigura o dieta